Бракеражды комиссияның мақсаты:
Мектеп асханасында дайындалатын тағамдардың сапасын, санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуын және тағам өнімдерінің жарамдылық мерзімін тексеру.
Тексеру нәтижесі
- Тағамдардың сыртқы түрі мен дәмдік сапасы:Тағамдар (таңғы ас/түскі ас) мектеп ас мәзіріне сәйкес дайындалған, дәмі үйлесімді, иісі мен түсі қалыпты. 2. Шикізат сапасы:Барлық азық-түліктердің жарамдылық мерзімі тексерілді, бұзылған өнім анықталған жоқ.
- Сақтау және дайындау жағдайы:Азық-түліктер арнайы тоңазытқыштарда, санитарлық нормаларға сай сақталады. Тағам дайындау технологиясы сақталған.
- Тазалық және гигиеналық жағдай:Асхана, ыдыс-аяқтар және жұмыс үстелдері таза, қызметкерлер санитарлық киіммен жұмыс істеуде.
Қорытынды:
Асхана жұмысы санитарлық-гигиеналық талаптарға және бекітілген мәзірге сай.
Тағамдардың сапасы жақсы деп бағаланды.
Тұтынуға рұқсат етіледі.
