1

3 сәуір күні Опорный жалпы білім беретін мектептің мектепішілік бракераждық комиссиясы асхана жұмысына бақылау жүргізді.

 

Мониторинг мақсаты:

Мектеп асханасында ұсынылған тамақ өнімдерінің сапасын, санитарлық жағдайды және дайындық үдерісін тексеру, сондай-ақ білім алушылардың тағам қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында бракеражды комиссияның жұмысын ұйымдастыру.

 

Мониторингтің қорытындысы:

 

Санитарлық жағдай:

— Асхана ішіндегі тазалық  сақталған, барлық жұмыс аумақтары таза және құрғақ.

— Тазалау жұмыстары жүйелі түрде жүргізіледі, арнайы құралдар мен жуғыш заттар қолданылады.

— Қол жууға арналған ыдыстар мен сүлгілердің тазалығы тексерілді, барлық қызметкерлер санитарлық ережелерге сәйкес киім мен жабдықтармен жұмыс істейді.

 

Тамақ өнімдері:

— Тамақ өнімдері мен ингредиенттердің сапасы жақсы, мерзімі өтіп кеткен немесе сапасы күмәнді өнімдер байқалмады.

— Тамақтың дұрыс сақталуы қамтамасыз етілген: тоңазытқыштар мен қоймаларда температура тәртібі сақталған.

— Әрбір тамақ өнімінің жеткізілуі мен сақталу шарттары қатаң бақылауда, өнімдерге арналған сәйкестік сертификаттары мен сапа куәліктері тексерілді.

 

Қорытынды:

Бракеражды комиссияның мониторингі нәтижесінде мектеп асханасының жұмысы қанағаттанарлық деп бағаланды. Санитарлық талаптар сақталған, тағам өнімдері мен дайындық процестері бақылауда. Ұсыныстар бойынша жұмыстар жүргізіліп, мектеп асханасының сапасын әрі қарай арттыру үшін шаралар қабылдануы қажет.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *